Muffiny dyniowe

0 (0 ocen)

  • 45 min

Pyszne słodkie muffinki z dynią i kremem bananowym

  • 45 min

Składniki:

  • 20 dag startej dyni Hokkaido
    1 i ½ szklanki mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    Pół łyżeczki sody
    Szczypta soli
    Pełna łyżeczka przyprawy do piernika
    ¾ szklanki oleju
    ½ szklanki cukru
    3 jajka
    Krem kakaowo bananowy do nadzienia
    Cukier puder

Muffiny dyniowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • image-1x6qdp4 1. Dyni Hokkaido nie trzeba obierać, myję ją , wycinam nasiona i ścieram na grubszych oczkach.
    Przygotowuję potrzebne składniki.
  • image-158wf0j 2. W misce łączę jajka z cukrem i olejem, dodaję przesiane suche składniki , mieszam, na koniec dodaję dynię i łączę całość.
  • image-07xdr5j 3. Do przygotowanych foremek nakładam po pełnej łyżeczce ciasta , następnie krem bananowy i reszta ciasta na wierzch.
  • image-1cfwylr 4. Piekę jakieś 25 minut w 175 st.C
    Ciasta wystarcza a 18 babeczek .

Porady

Muffiny można polać dowolną polewą.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy