Muffiny czekoladowo – bananowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Banany obrać i dokładnie rozgnieść widelcem. Dodać jajka, cukier, olej i zmiksować do połączenia.
Do tak połączonych składników przesiać mąkę pszenną, kakao i proszek do pieczenia .
Wymieszać do połączenia się składników.
Masę wyłożyć do papilotek umieszczonych w formie na muffiny i wstawić do piekarnika.
Piec przez około 15-20 minut, do suchego patyczka.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić na kratce przed wyłożeniem kremu.
Krem: mascarpone, śmietankę, cukier wanilinowy i cukier puder umieścić w misce i ubijać aż powstanie gładki, gęsty i puszysty krem.
Wyłożyć na babeczki za pomocą rękawa cukierniczego.
Porady
W ostudzonych babeczkach zrobić nacięcie, następnie wybrać pół łyżeczki ciasta ze środka babeczki, a w powstałe zagłębienie włożyć łyżeczkę nutelli, udekorować bitą śmietaną i włożyć precelka.
Komentarze