Muffiny czekoladowe z kulkami zbożowymi

0 (0 ocen)

  • 25 min

Idealne czekoladowe muffinki. Delikatne, wilgotne ciasto czekoladowe rozpływa się w ustach a dodatkowy atut tej słodkości robi się je w ekspresowym tempie.

  • 25 min

Składniki:

  • Składniki na 16 muffinek:
    2 szklanki mąki pszennej ( przesianej)
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody oczyszczonej
    2 łyżki kakao
    1 szklanka cukru pudru
    ½ szklanki kulek zbożowych
    1 szklanka (250ml) mleka
    1/3 szklanki (90ml) oleju
    1 duże jajko
    1 łyżeczka ekstraktu migdałowego
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny czekoladowe z kulkami zbożowymi - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • Muffiny czekoladowe z kulkami zbożowymi 1. W jednym naczyniu wymieszać wszystkie suche składniki ( mąka/proszek do pieczenia/soda/ kakao/ cukier puder), w drugim naczyniu wszystkie mokre składniki (mleko/olej jajko/ekstrakt). Wlać mokre składniki do suchych i wymieszać szybko, żeby składniki wszystkie się połączyły. Na sam koniec dajemy kulki zbożowe i delikatnie wymieszać. Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wlać do nich ciasto. Piec ok 20 minut w temperaturze 200st.
    Gotowe muffinki dekorujemy według uznania polewą czekoladową czy cukrem pudrem lub kolorowym lukrem

Porady

Gotowe muffinki dekorujemy według uznania polewą czekoladową czy cukrem pudrem lub kolorowym lukrem

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować