Muffiny czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 10 min

Mocno czekoladowe, z niespodzianką w środku.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    - 250 g mąki
    - 2 łyżeczki proszku do pieczenia
    - 175 g cukru
    - 0,5 łyżeczki sody
    - 2 łyżki kakao
    - tabliczka gorzkiej czekolady pokrojonej w dosyć grubą kosteczkę
    - 50 g posiekanych orzechów laskowych

    Mokre:
    - 250 ml mleka
    - 100 g rozpuszczonego masła
    - łyżeczka aromatu waniliowego
    - 1 jajko

Muffiny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Włączyć piekarnik na 200 stopni. Przygotować 2 miski. W jednej misce wymieszać wszystkie suche składniki. W drugiej misce wymieszać mokre składniki, następnie mokre wlać do suchych i wymieszać - najlepiej łopatką - krótko, tylko do połączenia składników. Foremki do muffinek napełnić do 3/4 wysokości. Piec przez 15-20 minut w 200 stopniach.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy