Muffiny czekoladowe

0 (0 ocen)

  • 15 min

Szybki deser, z dobrej jakości składników / to cenię w swojej kuchni.

  • 15 min

Składniki:

  • 300 g mąki pszennej
    160 g drobnego cukru
    40 g kakao
    Łyżeczka sody
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    200-250 ml mleka 3,2%
    100 g czekolady deserowej
    2 jajka
    125 g rozpuszczonego masła
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffiny czekoladowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka (całe) ubić z cukrem na bardzo puszystą masę.
  • 2. Do jajecznej masy dodać masło i cały czas miksować, następnie wsypać przesiane: mąkę, kakao, sodę i proszek. Zmiksować.
  • 3. Na końcu wlać ostrożnie mleko i wymieszać.
  • 4. Ciasto przekładać za pomocą rękawa cukierniczego do papilitek i następnie do formy na muffiny. Posypać grubo pojrojoną czekoladą i docisnąć.
  • 5. Wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i piec 25-30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Kakao

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Piknik

Podobne przepisy

To może cię zainteresować