Muffiny bananowo-krówkowe

0 (0 ocen)

  • Łatwy

Fajne połączenie banana i krówki :)

  • Łatwy

Składniki:


  • - dojrzałe banany: 3 sztuki
    - olej: 125 mililitrów
    - jaja: 2 sztuki
    - mąka pszenna: 150 gramów
    - płatki owsiane: 100 gramów
    - cukier: 100 gramów
    - krówki: 150 gramów
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - soda oczyszczona: 0.5 łyżeczki

Muffiny bananowo-krówkowe - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie:
    Banany rozgniatamy na gładka masę,
    dodajemy mąkę, płatki owsiane, rozdrobnione krówki, cukier, sodę i proszek do pieczenia.

    W drugiej misce roztrzepujemy jaja z olejem, wlewamy masę do suchych składników, mieszamy.

    Masę przekładamy łyżką do formy – każdą dziurę wypełniamy do dwóch trzecich.
    Pieczemy w 190 stopniach przez 20-25 minut, aż będą złotobrązowe.
    Upieczone muffinki przekładamy na kuchenną kratkę i studzimy.
    Smacznego!

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy