Muffiny bananowe z migdałami

4.49 (159 ocen)

Proste, pyszne i klasyczne, bo mieszane łyżką - muffiny bananowe z kawałkami migdałów. Jeden z najprostszych i w zasadzie niezawodnych przepisów na szybki wypiek, który z pewnością ucieszy domowników.

Składniki:

  • Składniki na 12 sztuk:

    1 i 1/2 szklanki mąki
    pół szklanki cukru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    2 jajka
    2 dojrzałe banany
    100 ml mleka
    50 g migdałów w płatkach lub słupkach
Wystaw ocenę:

4.49 (159 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny bananowe z migdałami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Banany rozgnieść widelcem na papkę.
    Jajka zmiksować z mlekiem, połączyć z bananami.
  • 2. W osobnej misce wymieszać ze sobą suche składniki, czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier i migdały. Połączyć z ubitymi jajkami z mlekiem i bananami. Wszystko wymieszać dokładnie łyżką.
  • 3. Masę nakładać do formy na muffiny wyłożonej papierowymi papilotkami.
    Wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec ok. 15-18 minut w 190 stopniach.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować