Muffiny bananowe z kokosem i czekoladą

0 (0 ocen)

  • 30 min

Bardzo wilgotne i miękkie muffinki z bananem są świetną propozycją na słodki deser dla dzieci.

  • 30 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 3/4 szklanki mąki pszennej (szklanka 250 ml)
    3/4 szklanki białego cukru
    1 łyżeczka cukru wanilinowego
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    szczypta soli
    1/2 łyżeczki mielonego cynamonu
    1 łyżka wiórków kokosowych
    Składniki mokre:
    2 duże banany
    1 jajko
    1/2 szklanki oleju
    250 ml jogurtu naturalnego

    100 g gorzkiej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffiny bananowe z kokosem i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce wymieszaj wszystkie składniki suche. W drugiej misce ugnieć banany na masę za pomocą widelca. Dodaj jogurt, jajko, olej. Wymieszaj trzepaczką składniki mokre. Do miski z suchymi składnikami dodaj mokre składniki. Wymieszaj tylko do nawilżenia składników. Ciasto powinno mieć grudki, dzięki temu będzie puszyste. Posiekaj czekoladę na drobną kostkę i dodaj do ciasta. Wymieszaj niedbale. Formę do muffin wyłóż papilotkami i do każdej nałóż ciasta do 3/4 jej wysokości. Wstaw do nagrzanego do 190 stopni piekarnika (góra-dół) i piec około 20-25 minut do zrumienienia wierzchu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Jogurt Owoce

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować