Muffinki ziemniaczane.

4.5 (146 ocen)

  • 15 min

Mój synek uwielbia muffinki w każdej postaci i to on mnie zainspirowal..

  • 15 min

Składniki:


  • mąka poznańska 2 szklanki
    proszek do pieczenia 2 łyżeczki
    soda oczyszczona 1 łyżeczka
    olej z oliwek lub olej rzepakowy 0.5 szklanki
    mleko 1 szklanka
    ziemniak starty surowy 2 sztuki
    jajo duże 1 sztuka

    dodatkowo:

    łosoś norweski wędzony w plastrach 1 plaster
    jogurt 1 opakowanie
    czosnek w ząbkach 2 ząbki
    szczypiorek siekany i kilka do dekoracji 1 pęczek
Wystaw ocenę:

4.5 (146 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki ziemniaczane. - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche połączyć (mąka, proszek, soda), połączyć mokre składniki ( olej, mleko, ziemniaki, jajo) Następnie szybko zamieszać wszystko razem. Nałożyć do papilotek na muffinki i wstawić na blaszcze do nagrzanego pieca do 180stopni. Piec 25 minut. Można ozdobić różyczką z łososia, dodatkowo podawać z kleksikiem z jogurtu wymieszanego z wyciśniętym czosnkiem i szczypiorkiem. Do picia polecam podawać z czerwonym barszczem.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować