Muffinki z wiśniami i kruszonką

0 (0 ocen)

Suche mieszamy z mokrym, chwila w piekarniku i już można wcinać.

Składniki:

  • 2,5 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru
    2,5 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki soli
    1 kubeczek jogurtu naturalnego
    1 jajko
    1/4 szklanki oleju

    Szklanka wiśni z kompotu.

    Kruszonka: 5dkg mąki, 3dkg zimnego masła, 2dkg cukru – zagnieść krótko, tak by powstały „okruchy”

Muffinki z wiśniami i kruszonką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Sposób wykonania:
    Składniki suche wymieszać w jednym naczyniu, a mokre w drugim. Wszystko razem wymieszać. Delikatnie wmieszać wiśnie. Nakładać ciasto do foremki wyłożonej papilotkami. Posypać kruszonką. Piec około 30 minut w temperaturze 180oC.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy