Muffinki z tuńczykiem

4.46 (160 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Polecam pyszne wytrawne babeczki z tuńczykiem. Można podać je na obiad lub kolację, zabrać na piknik, zjeść na ciepło na zimno, a najlepiej z ulubionym sosem. Są łatwe do zrobienia, a jakie pyszne!

  • 40 min
  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • 1 puszka tuńczyka w oleju lub sosie własnym,
    2/3 puszki kukurydzy (około 120g odsączonej kukurydzy),
    80g żółtego sera,
    2 łyżki posiekanej natki pietruszki
    1 jajko,
    1 żółtko,
    80ml oleju,
    80ml mleka,
    160g mąki,
    1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
    1 łyżeczka soli,
    pieprz
Wystaw ocenę:

4.46 (160 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z tuńczykiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki 1. Tuńczyka odsączamy i rozdrabniamy widelcem. Żółty ser ścieramy an grubych oczkach tarki. Kukurydzę odsączamy.
  • muffinki 2. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia, solą i szczyptą pieprzą. Jajka rozkłócamy, dodajemy olej i mleko, mieszamy. Mokre składniki wlewamy do suchych, mieszamy.
  • Muffinki z tuńczykiem i kukurydzą 3. Dodajemy tuńczyka, ser, kukurydzę oraz natkę.
  • muffinki 4. Mieszamy tylko do połączenia składników i przekładamy do formy na muffinki. Pieczemy około 20-25 minut w 180 stopniach.
    Podajemy z sosem czosnkowym i pomidorowym lub ketchupem.
    Smacznego
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Tuńczyk

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Wegetariańska Post Obiad Kolacja

Podobne przepisy

To może cię zainteresować