Muffinki z truskawkami i prażonymi migdałam - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Truskawki opłukać, usunąć szypułki. Owoce pokroić w plasterki lub kawałki
2.Płatki migdałowe uprażyć na patelni na złoty kolor
3.Do utartej na puch margaryny i cukru pudru dodać, cały czas ucierając (robotem),po jednym żółtku. Gdy składniki się połączą, wlać ,w mniejszych porcjach, śmietanę i nadal ucierać. Dodać siejąc przez sito obie mąki wymieszane z budyniem i proszkiem do pieczenia. Ciasto wyrabiać przez 4- 5 minut. Dodać truskawki i część uprażonych migdałów, wymieszać. Na koniec pianę ubitą z białek i połączyć z ciastem.
4.Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, wypełnić ciastem. Wierz muffinek posypać płatkami migdałowymi Piec około 25 minut w 180 stopni
Komentarze