Muffinki z szynką i warzywami

4.5 (159 ocen)

Opublikowany w Magazynie

Robi się je naprawdę błyskawicznie. Są znakomitą alternatywą tradycyjnych kanapek, dlatego idealnie nadają się na drugie śniadanie do pracy lub szkoły.

Składniki:

  • ● 30 dag mąki
    ● 2 jajka
    ● szklanka mleka
    ● 12,5 dag masła
    ● 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    ● 1/2 łyżeczki sody
    ● sól
    ● pieprz
    ● po 1/2 szkl. drobno pokrojonej papryki, cebuli, szynki i startego żółtego sera
    ● tłuszcz do foremek
Wystaw ocenę:

4.5 (159 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z szynką i warzywami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy
    suche składniki: mąkę, proszek
    do pieczenia, sodę i przyprawy.
    W drugiej: roztopione i ostudzone
    masło, mleko oraz jajka. Płynną
    mieszankę wlewamy do suchej
    i szybko mieszamy (nie musi być
    dokładnie).
  • 2. Dodajemy paprykę, cebulę,
    szynkę i ser i ponownie mieszamy.
    Do wysmarowanych tłuszczem
    foremek nakładamy masę
    do 3/4 wysokości. Pieczemy ok. 20 minut w piekarniku
    nagrzanym
    do 180 °C.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPK_08-2009

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować