Muffinki z porzeczkami i kokosem

0 (0 ocen)

Pyszne połączenie słodko-kwaśnego smaku na letni podwieczorek

Składniki:

  • Składniki
    Składniki suche:
    1 i ¾ szklanki mąki
    ¾ szklanki cukru pudru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    Cukier wanilinowy
    ¼ łyżeczki soli
    3 łyżki wiórków kokosowych

    Składniki mokre:
    1 jajko
    3/4 szklanki mleka
    1/3 szklanki oleju

    Porzeczki czerwone



Muffinki z porzeczkami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednym naczyniu wymieszać składniki suche, w drugim mokre. Następnie połączyć i zmiksować na gładką masę.
  • 2. Ciasto przekładać do papilotek w formie do pieczenia muffinek (1/3 wysokości.
  • 3. Porzeczki umyć, osuszuć i wrzucić na ciasto w papilotkach. Dopełnić ciastem.
  • 4. Pieczemy w około 200’C przez 20-30 minut. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem i dekorować świeżymi owocami.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy