Muffinki z orzechami macadamia i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 40 min

Przepyszne babeczki do popołudniowej kawy. Polecam i małym i dużym łasuchom.

  • 40 min

Składniki:

  • 150 gr miękkiej osełki
    150 gr mąki pszennej
    150 gr cukru
    3 jajka
    1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
    ½ łyżeczki sody
    4 łyżeczki cukru waniliowego
    Parę kropel aromatu waniliowego
    5 łyżek maślanki
    40 gr posiekanych orzechów makadamia
    40 gr posiekanej białej czekolady
    Cukier puder do dekoracji
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki z orzechami macadamia i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Miękką osełkę utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym na puch. Dodawać po jednym jajku, za każdym razem dokładnie zmiksować do połączenia składników. Dodać również aromat i ponownie zmiksować. Następnie dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Wlać maślankę i wszystko dokładnie zmiksować. Dodać orzechy macadamia i białą czekoladę i ponownie wymieszać. Ciastem napełniać papierowe foremki do ¾ wysokości i piec w nagrzanym do 170stC piekarniku ok. 25 min – do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone babeczki oprószyć cukrem pudrem.

Porady

Składniki podane na 12 szt.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Orzechy

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Amerykańska Obiad

Podobne przepisy

To może cię zainteresować