Muffinki z nadzieniem różanym i z żurawiną po amerykańsku - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1. jednej misce mieszamy suche składniki, tj. mąkę, cukier, cukier waniliowy oraz proszek do pieczenia.
2.W drugiej misce roztrzepujemy razem mokre składniki, tj. mleko, olej i jajko.
Łączymy zawartośc obu misek, mokre wlewajac do suchych.
Mieszamy.
3.Formę do muffinek wykładamy papilotkami papierowymi i do kazdej dajemy po łyzce masy. Nastepnie nakladamy po malej lyzeczce przecieru z płatków róży.
Na przecier nakladamy łyżke masy, tak by papilotka była wypełniona do 3/4 wysokosci.
Na wierzchu każdej muffinki umieszczamy po dwie żurawiny. Wkładamy formę z muffinkami do nagrzanego w 200 stopniach piekarnika i pieczemy 20 minut.
Wyciagamy muffinki z piekarnika i rozkladamy na kratce, by ostygły.
Komentarze