Muffinki z mięsa mielonego i puree

0 (0 ocen)

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Bardzo efektowne i proste danie ,które sprawdzi się na każdej imprezie

  • Dla 8 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • ok. 500 g mięso mielone
    ok. 800 g ziemniaki
    100 ml śmietanka słodka 30%
    sól, pieprz, majeranek, ząbek czosnku
    1 duże jajko
    2 łyżki bułki tartej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Puree Przystawki Przekąski

Muffinki z mięsa mielonego i puree - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. mięso mielone przyprawić, solą, pieprzem, majerankiem oraz czosnkiem, dodać jajko i bułkę tartą, dobrze wyrobić.Napełnić foremki do babeczek, dobrze ubić.Piec w temp. 180 stopni 30 min.Ziemniaki ugotować, ugnieść na puree, z dodatkiem śmietanki.Upieczone mięso-babeczki dekorujemy puree. używając rękawa cukierniczego.
    Dodatkowo można udekorować podsmażonym w kostkę boczkiem wędzonym lub zieloną pietruszką lub koperkiem.

Porady

Dobrze ,aby mięso było dobrej jakości i niezbyt tłuste

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mięso

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować