Muffinki z marchewką i jabłkiem

4.5 (196 ocen)

Pyszne i bardzo aromatyczne muffinki.Świetne na drugie śniadanie czy podwieczorek.

Składniki:

  • Składniki :

    4 jajka
    1/2 szklanki cukru
    2 szklanki maki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka oleju
    2 średnie marchewki
    1 jabłko
    2 łyżeczki cynamonu
    2 łyżki pokrojonych orzechów laskowych
Wystaw ocenę:

4.5 (196 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z marchewką i jabłkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Przygotowanie :

    Do miski wbij jajka i wsyp cukier. Ubij całość na puszystą masę. Partiami wlej olej nie przerywając miksowania oraz mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i cynamonem. Połącz składniki. Marchewkę zetrzyj na tarce, jabłka potnij na drobną kostkę i wrzuć do ciasta. Delikatnie wymieszaj. Ciasto przełóż do papilotek. Posyp muffinki orzechami. Piecz w nagrzanym piekarniku przez 30 minut w temperaturze 180 stopni.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cynamon Jabłka

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować