Muffinki z mąki kokosowej z bananem i rodzynkami

4.46 (200 ocen)

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Muffinki z mąki kokosowej z bananem i rodzynkami to doskonała propozycja na zdrowy deser lub pożywną przekąskę dla każdego. Idealnie sprawdzą się nie tylko w przypadku osób unikających glutenu i cukru oraz małych dzieci. Są naprawdę przepyszne, przyjemnie wilgotne i kusząco pachną.

  • 40 min
  • Dla 9 osób

Składniki:

  • (około 9 sztuk)
    1/2 szklanki mąki kokosowej (1 szklanka = 250 ml)
    1/2 łyżki sody oczyszczonej
    1/2 banana
    2 jajka
    2 łyżki oleju
    kilka kropel aromatu cytrynowego
    Dodatkowo:
    4 łyżki rodzynek
Wystaw ocenę:

4.46 (200 ocen)

Zobacz również:

Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z mąki kokosowej z bananem i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W pierwszej misce należy wymieszać mąkę kokosową i sodę, a w drugiej rozgnieść widelcem banana.
    Puree bananowe połączyć z jajkami, olejem oraz kilkoma kroplami aromatu, a następnie po uzyskaniu jednolitej konsystencji - z suchymi składnikami.
    (Wymieszać łyżką do połączenia się całości, nie dłużej.)
    Na końcu do ciasta wmieszać rodzynki.
    Formę do muffinek wyłożyć papilotkami, w całości wypełnić ciastem i wstawić do rozgrzanego piekarnika.
    Piec około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
    Ciastka wyjąć z blachy i ostudzić na kratce.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Mąka kokosowa Rodzynki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować