Muffinki z łososiem i koprekiem

0 (0 ocen)

Przepis prosty, pracy niewiele a efekt bardzo smaczny! Niestety nie wiem jak muffinki sprawują się drugiego dnia - zostały zjedzone zaraz po upieczeniu.

Składniki:

  • 240 g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    165 g startego sera ( dałam cheddar)
    50 g wędzonego łososia
    20 g posiekanego koperku
    1 jajko
    180 g maślanki
    75 g oleju roślinnego np słonecznikowego
    100 g białego serka kremowego - dałam ziołowy
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki Ser

Muffinki z łososiem i koprekiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. 1. Nagrzać piekarnik do 180 st C. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia, dodać starty ser, pokrojonego drobno łososia i koperek.
  • 2. 2. W drugiej misce wymieszać jajko z maślanką i olejem.
  • 3. 3. Przełożyć połowę mokrych składników do suchych, wymieszać, następnie dodać resztę mokrych i wymieszać aż wszystko ładnie się połączy.
  • 4. 4.Nakładać łyżką do foremek muffinkowych, zapełniając je do połowy. Na środku każdej muffinki nałożyć łyżeczkę kremowego, białego serka, przykryć resztą masy.
  • 5. 5. Wstawić do piekarnika na 20 minut. po 10, możemy foremkę przekręcić, aby wszystko równomiernie się upiekło. Smacznego!

Porady

Użyłam standardowej foremki na sześć muffinek. Myślę , że spokojnie można z tej porcji zrobić ich osiem.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cheddar Łosoś wędzony Sery

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Pieczenie

Podobne przepisy

To może cię zainteresować