Muffinki z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Mąkę przesiać i wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą, cukrem wanilinowym i przyprawami. Jajko, jogurt i cukier wymieszać krótko mikserem na średnich obrotach. Dodać olej, wymieszać. Do suchych składników dodać mokre oraz drobno pokrojone jabłko i krótko wymieszać łyżką do połączenia składników.
Kruszonka:
Wymieszać mąkę, cukier. Dodać posiekane masło, aromat i rozcierać palcami, aż powstanie kruszonka. Dodać posiekane krówki wymieszać.
Ciasto przełożyć do formy na muffiny wyłożonej papierowymi foremkami, wcisnąć pół krówki, wierzch posypać kruszonką i piec w temperaturze 200oC na funkcji góra-dół na najniższym poziomie piekarnika przez około 22-25 minut. Na końcu posypać cukrem pudrem.
Komentarze