Muffinki z krówkami

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Bardzo smaczne i proste muffnki.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 3 jajka
    20 dag masła lub margaryny
    pół szklanki cukru
    1 cukier waniliowy
    1 szklanka mąki tortowej
    pół szklanki mąki ziemniaczanej
    12 cukierków „krówek”

Muffinki z krówkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę.
  • 2. Następnie wbijamy jajka i ucieramy, wsypujemy obie mąki i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy.
  • 3. Masę przekładamy na specjalną blaszkę do pieczenia muffin wcześniej wypełnioną papilotkami.
  • 4. Krówki obieramy i wkładamy do każdej muffinki po jednej.
  • 5. Pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni.
  • 6. Upieczone muffinki wyjmujemy i czekamy aż wystygną. W ostatniej kolejności delektujemy się ich smakiem.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy