Muffinki z kremem z malin

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób

Pyszne muffinki z kremem ze świeżych malin. Nie trzeba używać barwników żeby uzyskać piękne kolory.

  • Więcej niż 10 osób

Składniki:

  • Ciasto :
    300g mąki
    1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/4 łyżeczki soli
    200 g cukru
    1 jajko
    180 ml mleka
    125 ml oleju roślinnego
    Masa:
    kostka masła
    ok 375 g cukru pudru
    1 szkl świeżych malin
    kilka listków świeżej mięty

Muffinki z kremem z malin - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki na ciasto mieszamy ze sobą do uzyskania jednolitej dość gęstej masy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i wypełniamy do 2/3 wysokości masą. Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach. Po upieczeniu odstawiamy do ostudzenia.Połowę świeżych malin podsmażamy na patelni z odrobiną cukru. Gdy się rozpadną przeciskamy je przez gęste sito, odstawiamy do ostudzenia. Masło ubijamy na jasną puszystą masę i stopniowo dodajemy cukier puder. Na koniec dodajemy ostudzony sok z malin tak by uzyskać pożądany kolor masy. Gotowy krem wyciskamy na babeczki i dekorujemy świeżymi malinami i listkami mięty.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy