Muffinki z kabanosami, kukurydzą i groszkiem

3 (4 ocen)

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Zapraszam na muffinki z kabanosami, kukurydzą i groszkiem. Pyszne i kolorowe muffinki polecam na śniadanie.

  • 40 min
  • Dla 6 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 40 gram kabanosów
    1/2 średniej czerwonej cebuli
    2 łyżki kukurydzy konserwowej
    2 łyżki groszku konserwowego
    2 łyżki pokrojonego szczyiorku
    1 jajko
    12 łyżek mleka
    1 łyżka oleju
    6 - 7 łyżek ze sporym czubkiem mąki
    sól - do smaku
    biały pieprz - do smaku
    zioła prowansalskie - do smaku
    pokrojony szczypiorek do dekoracji
Wystaw ocenę:

3 (4 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z kabanosami, kukurydzą i groszkiem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Kukurydzę i groszek przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Kabanosy kroimy na małe kawałeczki.
    Czerwoną cebulę kroimy w kosteczkę. Szczypiorek myjemy i kroimy na drobno. Pokrojone składniki oraz kukurydzę i groszek przekładamy do miski. Dodajemy jajko i wlewamy mleko, mieszamy. Wsypujemy mąkę i proszek do pieczenia, szczypiorek, przyprawy i ponownie mieszamy.
    Przekładamy masę do silikonowych foremek ( po 2 łyżki ).
    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 200 stopni przez około 30 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować