Muffinki z jeżynami i kokosem

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Świeże owoce można zastąpić mrożonymi.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka przenna: 200 gramów
    - Jajko: 1 sztuka
    - olej słonecznikowy: 125 mililitrów
    - soda oczyszczona: 1 łyżeczka
    - proszek do pieczenia: 1 łyżeczka
    - cukier: 5 łyżeczek
    - wiórki kokosowe: 1 szklanka
    - mleczko kokosowe (puszka): 0.5 sztuki
    - jeżyny: 1 szklanka

Muffinki z jeżynami i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajko roztrzepujemy i mieszamy z sobą osobno składniki suche i mokre. Następnie łączymy je i mieszamy. Na koniec dodajemy jeżyny i bardzo delikatnie mieszamy.
  • 2. Przekładamy do przygotowanej formy i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 190-200 C. Pieczemy tak długo aż się babeczki przyrumienią i po teście z wykałaczką, nasza wykałaczka będzie sucha.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy