Muffinki z jajeczkami

0 (0 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Pyszne śmietankowe muffinki z śmietankowym kremem i czekoladowymi jajeczkami pięknie ozdobią nasz Świąteczny stół :)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 100 g masła miękkiego
    1/2 szklanki cukru kryształu
    2 jajka
    1,5 szklanki mąki
    1/2 szklanki mleka
    łyżeczka aromatu śmietankowego
    łyżeczka proszku do pieczenia

    Dodatkowo:
    1 opakowanie Kremu śmietankowego do tortów Dr.Oetker
    200 ml zimnego mleka
    jajeczka czekoladowe
    papilotki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki z jajeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło przekładamy do miski i miksujemy na puszystą masę z cukrem, jajkami oraz aromatem. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta, wlewamy mleko i miksujemy. Formę na muffinki wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy ok.20 minut w 160 stopniach.
  • 2. Krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki. Do każdej muffinki wkładamy po 3 jajeczka czekoladowe.
  • 3. Masło przekładamy do miski i ucieramy na puszystą masę z cukrem i jajkami, dodajemy aromat i miksujemy. Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia i dodajemy do ciasta, wlewamy mleko i miksujemy. Formę wykładamy papilotkami i nakładamy ciasto. Pieczemy ok.20 minut w 160 stopniach.
  • 4. Krem przygotowujemy wg przepisu na opakowaniu. Nakładamy do szprycy i dekorujemy babeczki. Na każdą kładziemy po 3 jajeczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować