Muffinki z jagodami kamczackimi, białą czekoladą i kokosem

0 (0 ocen)

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Obłędne w smaku muffinki z dużą ilością jagód kamczackich, białej czekolady i wiórek kokosowych. Idealne na podwieczorek. Udadzą się każdemu. Polecam.

  • 60 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • Ciasto:
    2 jajka
    pół szklanki cukru pudru
    75 ml oleju
    1 cukier waniliowy
    pół szklanki mąki krupczatki
    1 szklanka mąki tortowej
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    5 łyżek wiórek kokosowych
    5 kopiastych łyżek jogurtu naturalnego typu greckiego
    10 dag białej czekolady
    1 szklanka jagód kamczackich ( świeżych lub mrożonych )
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Muffinki z jagodami

Muffinki z jagodami kamczackimi, białą czekoladą i kokosem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Jajka wbijamy do miski, wsypujemy oba cukry, miksujemy na puszystą masę, wlewamy olej i chwilę miksujemy, dodajemy jogurt, obie mąki, proszek do pieczenia i wiórki kokosowe, miksujemy do dokładnego połączenia się składników. Na koniec dodajemy czekoladę pokrojoną w małą kostkę i jagody kamczackie i dokładnie mieszamy. Świeże owoce wcześniej myjemy i osuszamy. Mrożonych nie musimy rozmrażać.
  • 2. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
  • 3. Muffinki pieczemy do ładnego zrumienienia się i suchego patyczka przez około 40 minut w temperaturze 180.
  • 4. Upieczone studzimy i podajemy. Smacznego życzę.

Porady

Szklanka do odmierzania składników o pojemności 250 ml. Z przepisu wychodzi 12 sztuk muffinek. Mrożonych owoców nie musimy rozmrażać. Świeże owoce płuczemy i dokładnie osuszamy.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada Jagody Kokos Owoce Wiórki kokosowe

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować