PrzyslijPrzepis.plhttp://www.przyslijprzepis.pl/images/logo.png19874Muffinki z jagodami i czekoladąhttps://www.przyslijprzepis.pl/media/cache/default_view/uploads/media/recipe/0003/81/0f36c9d46b3e17f389c2d98a796fc95d40cc6684.jpeg40003000http://www.przyslijprzepis.pl/przepis/muffinki-z-jagodami-i-czekolada-1
250g mąki
140g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
1 płaska łyżeczka cukru pudru z prawdziwą wanilią
2 jajka
1/3 szklanki mleka
2 łyżki jogurtu naturalnego
4 łyżki oleju rzepakowego
100g jagód (u mnie mrożone)
50g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady
cukier puder do posypania
Sposób przygotowania przepisu:
Muffinki z jagodami i czekoladą
1.
agody świeże płuczemy na sicie pod bieżącą wodą i zostawiamy do odcieknięcia (jak mrożone to nic z nimi nie robimy).
W jednej misce mieszamy suche składniki czyli mąkę, proszek do pieczenia, cukier i cukier puder z wanilią. W drugiej roztrzepujemy jajka z mlekiem, jogurtem i olejem. Wlewamy do suchych składników i mieszamy łyżką lub szpatułką do połączenia składników.
Wrzucamy odsączone jagody i delikatnie mieszamy. Metalową formę do muffinek wykładamy papierowymi papilotkami. Napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości. Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C. Upieczone muffinki wyjmujemy z formy i studzimy na kracie kuchennej. Zimne posypujemy cukrem pudrem.
Smacznego!
Ładowanie
Trwa ładowanie...
Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników
Musisz być zalogowany do serwisu, aby dodać zdjęcie
Komentarze