Muffinki z gruszkami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Aromatyczne gruszki otulone pysznym, delikatnym muffinkowym ciastem i oblane białą czekoladą. Słodka poezja w owocowym akompaniamencie.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - sól: 1 szczypta
    - proszek do pieczenia: 2 łyżeczki
    - biała czekolada (na polewę): 100 gramów
    - cukrowe koraliki (do dekoracji): 1 opakowanie
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z gruszkami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do temperatury 180 st. C.
  • 2. Formy do muffinek wysmarować tłuszczem lub włożyć papierowe foremki.
  • 3. Gruszki obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić na małe kawałki.
  • 4. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, sodą i szczyptą soli.
  • 5. Do lekko roztrzepanego jajka dodać cukier i mleko, dołączyć z masą mączną, mieszać, aż wszystkie skłądniki się połączą.
  • 6. Dodać gruszki i starannie wymieszać.
  • 7. Nakładać ciasto do 3/4 wysokości foremek.
  • 8. Piec na środkowym poziomie piekarnika przez ok. 25 minut.
    Ostudzić i wyjąć z foremek.
  • 9. POLEWA: Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, lekko ostudzoną polać muffinki.
  • 10. Ozdobić cukrowymi koralikami.

    Bon Appétit!
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Biała czekolada Gruszki

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować