Ulubiony słodki deser małych i dużych łasuchów, te babeczki są bezproblemowe i łatwe do upieczenia , można je robić z dowolnymi owocami lata czy jesieni, ale teraz akurat zaczyna się sezon na soczyste gruszki, więc niech będą z gruszkami!
Muffinki z gruszkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Wszystkie składniki muszą mieć temperaturę pokojową, więc mleko wyciągamy na 2 godziny z lodówki przed pieczeniem babeczek.
W jednej misce mieszamy składniki suche: mąkę tortową,mielone migdały, proszek do pieczenia oraz cukier.
Do drugiej miski wlewamy mleko, olej, wbijamy jajko, mieszamy rozgą kuchenną , wsypujemy składniki suche, mieszamy niezbyt starannie, ciastem napełniamy papilotki do muf finek do ¾ objętości, na wierzchu ciasta wciskamy pokrojone na kawałki gruszki, pieczemy około 20/25 minut w temp 180*c
Po upieczeniu i ostudzeniu oprószamy leciutko pudrem. Smacznego J
Komentarze