Muffinki z granatami i białą czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Muffinki, które są mocno granatowe: mają w sobie świeżo wyciśnięty sok i ziarenka z granatów. Wierzch muffinek udekorowany jest ziarenkami z granatu zatopionymi w białej czekoladzie.

  • 25 min

Składniki:

  • 100 g margaryny
    1/2 szklanki świeżo wyciśniętego soku z granatów
    1/2 szklanki mleka
    2 jajka
    2 szklanki mąki pszennej
    1/2 szklanki cukru
    ok. 100 g ziarenek granatu + ziarenka do dekoracji
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    200 g białej czekolady
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z granatami i białą czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Margarynę rozpuszczamy i mieszamy z sokiem z granatów, mlekiem i jajkiem. W drugiej misce mieszamy mąkę z cukrem i proszkiem do pieczenia. Następnie łączymy zawartość obydwu misek, dodajemy 50 g ziarenek z granatu i całość mieszamy. Ciasto przekładamy do papierowych papilotek na muffinki do około 2/3 wysokości. Muffinki pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 190 stopnic C. przez około 15 minut. W kąpieli wodnej rozpuszczamy białą czekoladę, smarujemy nią wierzch muffinek i zanim czekolada zastygnie, układamy na niej ziarenka granatu.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować