muffiny z fetą i oliwkami

  • wyświetlono: 1536 |
  • dodany do książki kucharskiej: 3 |
  • polecenia: 0

Wytrawne muffiny są świetne jako przystawka..

mgrakowska

Składniki

kostka rozpuszczonego masła
1,5 szklanki mleka
3 jaja
30 dag fety w kostce
kilkanaście oliwek
kilka koktajlowych pomidorków
60 dag mąki
3 łyżeczki proszku do pieczenia
rozmaryn
gałka muszkatołowa
pieprz, sól

Polecane:


Sposób przygotowania przepisu:

muffiny z fetą i oliwkami

  • 1. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, rozmarynem, gałką muszkatołową, solą i pieprzem. Jaja ubić mikserem, dodając mleko oraz masło. Połączyć składniki suche z mokrymi i dodać oliwki i pokrojoną w kostkę fetę. Formy wysmarować tłuszczem i posypać mąką. Ponakładać formy porcjami ciasta i wcisną po połówce pomidorka koktajlowego do każdej muffiny. Piec w 200 stopniach około 35 minut.

Porady

Lepiej smakują na ciepło. Można powciskać do babeczek więcej pomidorków wtedy są bardziej wilgotne.
PPK_02-2014

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników



Tagi

z_roznych_stron_swiatamuffinki muffiny pomidory feta
 

Komentarze

Podobne przepisy

Muffiny z aronią i jabłkiem

Dodane przez: anemon

Muffiny z aronią i jabłkiem

Aronia zaliczana jest do tak ostatnio...

MUFFINY TRUSKAWKOWE Z CZEKOLADĄ

Dodane przez: patunia1987

MUFFINY Z TRUSKAWKAMI I CZEKOLADĄ

Pyszne muffiny z truskawkami oraz...

Wytrawne muffiny

Dodane przez: Gosia123

Wytrawne muffiny z ziemniakami i mięsem mielonym

Pyszne i proste w wykonaniu muffiny...

Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą

Dodane przez: Ania_L

Muffiny z brzoskwiniami i czekoladą

Muffinki te pokochali wszyscy którzy...

muffiny lawendowe

Dodane przez: PolskaGotuje

Muffiny z lawendą i grenadiną

Delikatne w smaku, z wyczuwalną...

muffinki z mascarpone i malinami

Dodane przez: Magda Mentel

muffiny z mascarpone i malinami

Mini muffinki, maxi przyjemność!