muffinki z dżemem

4.92 (161 ocen)

  • 15 min

przepis na moje ulubione muffinki - są pyszne i utrzymują świeżość nawet przez 3-4 dni:)

  • 15 min

Składniki:

  • 3/4 szklanki mleka, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego, 1/3 szklanki oleju, 1 jajko, 1 3/4 szklanki mąki, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 1/2 łyżeczki soli, ½ szklanki dżemu
Wystaw ocenę:

4.92 (161 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki Przetwory Dżemy

Muffinki z dżemem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Nagrzać piekarnik do temperatury 180 stopni. Mleko wymieszać z ekstraktem, jajkiem, olejem. Mąkę, proszek, sól przesiać razem, wraz z cukrem dodac do mokrych składników. Wymieszać trzepaczką ( mogą zostać grudki). Formę do muffinek natłuścić, do każdej wyłożyć 2 łyżki ciasta, na to wyłożyć po 1 łyżeczce dżemu i przykryć łyżką ciasta. Piec ok. 35-45 minut na złoto.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować