Muffinki z dyni

4.5 (194 ocen)

  • 40 min

Ciasto jest niewiarygodnie wręcz złociste, delikatne jak puch i naprawdę przepyszne.

  • 40 min

Składniki:

  • Przepis na ok. 19 szt.
    2 szklanki mąki pszennej
    1 i 1/2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    1 płaska łyżeczka sody oczyszczonej
    200 g masła (miękkiego)
    1 szklanka cukru
    3 jajka
    1 i 1/3 szklanki puree z dyni (ok. 320 ml)
Wystaw ocenę:

4.5 (194 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z dyni - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Wszystkie składniki umieścić razem w misce, zmiksować. Wykładać do form muffinkowych do ok. 3/4 wysokości. Piec ok. 25 minut w 180°C.
    Wystudzone pokryć lukrem , szybko posypać zielonym kokosem. Motylki zrobiłam z pociętych tęczowych żelek zozole i całych migdałów.

Porady

Puree z dyni robimy w ten sposób, że kroimy dynię na plastry, zawijamy w folię aluminiową i pieczemy ok.45-50 minut w 200°C. Studzimy i miksujemy blenderem. Można mrozić.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Dynia

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować