Są bardzo proste w przygotowaniu, nie wymagają użycia miksera i zawsze wychodzą pyszne! Wystarczy dorzucić trochę świeżych owoców – w tym przypadku czerwonych porzeczek. Każdy może jednak użyć swoich ulubionych.
30 min
Składniki:
Na około 12 muffinów:
Składniki suche:
- 1 szklanka mąki
- 1/3 szklanki cukru
- 30g cukru waniliowego
- 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia
- 0,5 łyżeczki sody
Muffinki z czerwonymi porzeczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki suche wsypujemy do miski i dokładnie mieszamy. W drugiej misce łączymy składniki mokre, a następnie wlewamy do suchych i mieszamy do powstania jednolitej masy. Dodajemy porzeczki i przelewamy masę do połowy wysokości foremek. Pieczemy w temperaturze 180°C (góra, dół) przez około 20 minut do momentu, gdy wykałaczka wbita do babeczki po wyciągnięciu będzie sucha.
Komentarze