Muffinki z czekoladą i pomarańczowa nuta - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Margarynę ucieramy z cukrem. Dodajemy żółtka i miksujemy wszystko. Dodajemy kilka kropel aromatu pomaranczowego.
Mąke łączymy z proszkiem do pieczenie. Ciagle miksując dodajemy na przemian mąke i mleko.
Białka upic na sztywną pianę. Na ciasto wyłożyc dobrze ubita piane i delikatnie wymieszac.
Czekolade trzemy na tarle, nastepnie dodajemy do ciasta i delikatnie mieszany.
Na blache na muffinki wykładamy papierowe papilotki. Następnie wykladamy małą łyżeczka ciasto tak do 3/4 wysokosci.
Wkładamy ciasto do nagrzanego piekarnika do 180 stopni i pieczemy ok 20 min.
Upieczone muffinki wyciagamy do przestygnięcia i posypujemy cukrem pudrem.
Komentarze