Muffinki z czekoladą

0 (0 ocen)

Bardzo szybkie i proste w wykonaniu muffinki na pewno podbiją serca małych i całkiem dużych łasuchów.

Składniki:

  • 2 szklanki mąki pszennej
    0,5 szklanki cukru
    1 łyżka cukru waniliowego
    1 łyżeczka soli
    1 łyżka proszku do pieczenia
    50 g wiórków czekoladowych
    1 jajko
    1,5 szklanki jogurtu naturalnego
    0,5 szklanki oleju

Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Mąkę, cukier, cukier waniliowy, sól, proszek do pieczenia i wiórki czekoladowe mieszamy. W drugim naczyniu mieszamy jogurt z olejem i jajkiem. Łączymy składniki suche z mokrymi i dokładnie mieszamy.
  • 2. Ciasto przekładamy do papilotek lub silikonowych foremek. Pieczemy 25 minut w temperaturze 170 stopni.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy