Muffinki z czekoladą

4.99 (182 ocen)

Opublikowany w Magazynie
  • 10 min

Jedne z lepszych, choć klasycznych amerykańskich muffinek.

  • 10 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    2/3 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 szklanka mleka
    100g masła
    jajko
    czekolada (u mnie gorzka)
Wystaw ocenę:

4.99 (182 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło rozpuścić i zostawić do ostygnięcia.
  • 2. W jednej misce połączyć suche składniki:mąka, proszek i cukier.
  • 3. W drugiej mokre:jajko, rozpuszczone masło i mleko.
  • 4. Suche przełożyć do mokrych i niezbyt dokładnie wymieszać.
  • 5. Czekoladę pokroić na mniejsze kawałki.
    Dodać do ciasta i lekko wymieszać.
  • Wnętrze muffinki 6. Wylać ciasto do 2/3 papilotek czy otworków w formie.
    Piec 20min w 200st.C

Porady

Idealnie smakują z bitą śmietaną

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Notka redakcyjna

PPWS_10-2013

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować