Muffinki z czekoladą

0 (0 ocen)

  • 25 min

Sycące muffinki z kawałkami czekolady, które mogą zastąpić drugie śniadanie.

  • 25 min

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    1 szklanka cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1/3 szklanki oleju
    1 jajo
    50g czekolady białej
    50 g czekolady mlecznej
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Babeczki Babeczki Muffinki

Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce łączymy składniki suche (mąka, proszek, cukier). W drugiej misce łączymy wszystkie składniki mokre(mleko, jajko, ole).
  • 2. Następnie przesypujemy suche składniki do mokrych i mieszamy. Nie musi być dokładnie. Czekoladę kroimy na małe kawałki, dodajemy do ciasta i mieszamy.
  • 3. Blaszkę na muffinki wykładamy papilotkami. Jeżeli nie mamy specjalnej blaszki podwójne papilotki układamy na zwykłej blaszce. Ciasto wlewamy do 2/3 wysokości papilotek. Pieczemy w 180 stopniach przez około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować