MUFFINKI Z CZEKOLADĄ

0 (0 ocen)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

co to czekolada- każdy wie, a jako dodatek do muffinek -mniam....:)

  • 45 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 2 szklanki mąki
    3/4 szklanki cukru pudru
    1 łyżeczka proszku do pieczenia
    1/2 łyżeczki sody oczyszczonej
    1/4 łyżeczki soli
    2 jajka
    pół szklanki oleju rzepakowego
    1 szklanka mleka
    czekolada pokruszona

    dodatkowo:
    rozpuszczona czekolada, perełki
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Muffinki z czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • muffinki czekoladowe 1. Połączyć suche składniki: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę i sól. W drugim naczyniu mieszamy mleko, olej i jajka. Mieszamy składniki suche i mokre. Nakładamy porcje ciasta do papilotek. W środek dajemy kawałki czekolady. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 180 °C. Dekorujemy rozpuszczona czekoladą i perełkami

Porady

do każdej muffinki można dodać po 1 sporej truskawce, dzięki temu będą bogatsze smakowo i witaminowo:)

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Podobne przepisy

To może cię zainteresować