Muffinki z cynamonową bitą śmietaną i pierniczkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki, kakao, przyprawę do piernika i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
2.Pieczenie: Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.Upieczone studzimy.
3.Krem: Śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno. Dodajemy cukier puder i ubijamy. Dodajemy śmietanex, cynamon i ponownie ubijamy. Krem przekładamy do worka cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy muffinki. Dekorujemy piernikowymi ludzikami, gwiazdkami i rozmarynem. Gotowe!
Komentarze