Muffinki z cukinii i bananów z kawałkami czekolady

4.98 (185 ocen)

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffinki, tym razem warzywno-owocowe ponieważ dodałam do nich cukinię i banany. Wilgotne, przyjemnie czekoladowe. W smaku nie czuć cukinii. Doskonałe do wzięcia na drugie śniadanie. Robi się je chwilę w jednej misce, a mieszać można tylko łyżką.

  • 30 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • 200 g cukinii
    2 małe bardzo dojrzałe banany
    1/2 szklanki cukru
    2 duże jajka
    100 ml oleju
    200 g mąki pszennej
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    2 czubate łyżki kakao
    50 g czekoladowych kropelek
Wystaw ocenę:

4.98 (185 ocen)

Zobacz również:

Ciasta Muffinki

Muffinki z cukinii i bananów z kawałkami czekolady - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Cukinię zetrzeć na tarce o dużych oczkach, nie odciskać. Dodać rozgniecione widelcem dojrzałe banany, cukier, całe jajka, olej, mąkę, kakao i proszek do pieczenia, wymieszać łyżką lub krótko zmiksować. Wsypać połowę czekoladowych kropelek, wymieszać.
  • 2. Do metalowej formy na muffinki wyłożyć papierowe papilotki, wylać ciasto do 3/4 ich wysokości. Na wierzch posypać pozostałymi czekoladowymi kropelkami.
  • 3. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C, piec ok. 25 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Cukinia Kakao Banany

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

To może cię zainteresować