Muffinki z colą i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Czekoladę siekam na drobne kawałeczki lub masakruję tłuczkiem. Suche składniki mieszam w jednej misce: mąkę, cukier, proszek, cukier waniliowy, kakao i czekoladę.
2. W tym czasie w drugiej misce mieszam mokre składniki: jajka miksuję z olejem i następnie dolewam Colę. Całość bardzo się pieni i "rośnie" więc polecam wziąć wysoką miskę.
3. Następnie mieszam suche składniki z mokrymi aż do połączenia - trwa to dłużej niż przy zwykłych babeczkach bo spieniona masa nie od razu chce się wymieszać. Następnie przelewam do papierowych foremek, posypuje wierzch czekoladowymi dropsikami i piekę w temperaturze 180C przez około 25 minut.
Porady
Babeczki są dość słodkie ale można po upieczeniu wierzch oblać ulubioną czekoladą :)
Komentarze