Muffinki z ciasta francuskiego z rzodkiewką

0 (0 ocen)

Zdobywca nagrody

Przepis dnia
  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Chrupiące muffinki na słono z bryndzą i rzodkiewką. Nie tylko pięknie się prezentuję, ale również pysznie smakują.

  • 20 min
  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • opakowanie ciasta francuskiego
    200 g bryndzy
    pęczek rzodkiewki
    pieprz
    świeży tymianek

Muffinki z ciasta francuskiego z rzodkiewką - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Ciasto kroimy na paski. Każdy pasek cienko smarujemy serem i posypujemy pieprzem oraz tymiankiem. Na warstwie sera układamy cienko pokrojone plasterki rzodkiewki, zawijamy. Każdą różyczkę wkładamy do papilotki. Pieczemy w 200 stopniach C przez 10-15 minut, do zrumienienia ciasta.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy