Muffinki z chałwą i rodzynkami

0 (0 ocen)

  • 40 min

Muffinki z chałwą są pyszne i niezwykle pachnące. Idealne dla wielbicieli chałwy. Chałwa w tych słodkościach jest mocno wyczuwalna. Polecam upiec na deser.

  • 40 min

Składniki:

  • 12,5 dag masła lub margaryny
    2 łyżki cukru pudru
    półtorej szklanki mąki tortowej
    1 łyżeczka kakao
    2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
    10 dag chałwy waniliowej
    2 jajka
    pół szklanki rodzynek
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Desery Muffinki

Muffinki z chałwą i rodzynkami - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Masło lub margarynę ucieramy z cukrem pudrem i chałwą na puszystą masę, następnie wbijamy po jednym jajku i dokładnie ucieramy.
  • 2. Następnie dodajemy kakao, proszek do pieczenia i mąkę tortową, dokładnie ucieramy ( ciasto jest dość gęste ). Na koniec wsypujemy rodzynki i mieszamy.
  • 3. Ciasto przekładamy do foremki do pieczenia muffinek, pieczemy około 30 minut w temperaturze 180 stopni, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone. Studzimy i podajemy.

Porady

Z przepisu wyszło mi 12 sztuk.

Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Chałwa

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Podobne przepisy

4.5 (180 ocen)

Muffinki.

To może cię zainteresować