MUFFINKI Z BUDYNIEM

0 (0 ocen)

Rozpływają się w ustach

Składniki:

  • 200g mąki
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    4 płaskie łyżki kakao
    160g ciemnego cukru Muscovado
    150ml gęstego soku np. wiśniowego
    100ml oleju
    2 jajka
    Budyń waniliowy lub kokosowy z cukrem

Muffinki z budyniem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Budyń przygotować według przepisu na opakowaniu. Wystudzić. Osobno wymieszać suche i mokre składniki w dwóch miskach. Jajka wcześniej ubić. Połączyć zawartość obu naczyń TYLKO DO POŁĄCZENIA SKŁADNIKÓW. Mogą pozostać grudki. Napełnić foremki do muffinek do ½ wysokości dać łyżeczkę budyniu i dopełnić foremkę ciastem do ¾ wysokości. Piec ok. 25min w 200stC.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy