Muffinki z bananami i czekoladą

0 (0 ocen)

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Muffinki są szybkie w przygotowaniu. Można dodać do nich dowolne owoce, a i tak zawsze będą smaczne.

  • Więcej niż 10 osób
  • Łatwy

Składniki:

  • - mąka pszenna: 1.5 szklanki
    - proszek do pieczenia: 0.5 łyżeczki
    - soda: 0.5 łyżeczki
    - cynamon: 3 szczypty
    - cukier: 0.3 szklanki
    - kefir naturalny lub maślanka: 1 szklanka
    - Jajko: 1 sztuka
    - margaryna: 10 dekagramów
    - banan: 1 sztuka
    - czekolada: 5 dekagramów
Wystaw ocenę:

0 (0 ocen)

Zobacz również:

Muffinki

Muffinki z bananami i czekoladą - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. W jednej misce mieszamy ze sobą: mąkę, cukier, proszek do pieczenia, sodę, cynamon, posiekaną czekoladę i pokrojonego banana. W drugiej misce mieszamy ze sobą jajko, kefir lub maślankę, rozpuszczoną margarynę. Następnie płynne składniki przelewamy do sypkich i szybko mieszamy. Niezbyt dokładnie. Jeśli będziemy zbyt długo mieszać to muffinki nie wyrosną.
    Następnie masę przelewamy do papilotek tak, żeby było do 3/4 wysokości. Wstawiamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i pieczemy około 20 minut.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Sprawdź dania, które zawierają też:

Banany Cynamon Czekolada

Redakcja poleca

REKLAMA

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Polska Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować