Muffinki waniliowe - przepis baza

4.8 (197 ocen)

  • 10 min

To przepis na ciasto na muffiny do którego można dodać ulubione składniki: czekoladę, rodzynki, siekane orzechy, owoce.

  • 10 min

Składniki:

  • Składniki suche:
    1 1/2 szklanka maki (szklanka 250 ml)
    3/4 szklanki cukru
    2 łyżeczki proszku do pieczenia
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    Składniki mokre:
    1 jajko
    1/2 szklanki mleka
    1/3 szklanki oleju (można dać trochę więcej)
Wystaw ocenę:

4.8 (197 ocen)

Muffinki waniliowe - przepis baza - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Piekarnik nagrzać do 180 stopni. Suche składniki wymieszać w dzbanku. Mokre składniki roztrzepać w misce. Do suchych składników dodać mokre, wymieszać niedbale, tylko do połączenia się składników. Formę do muffin wypełnić papilotkami. Ciasto wlewać z dzbanka (to wersja ekspresowa) do papilotek do 2/3 wysokości. Piec około 20-25 minut do suchego patyczka.
Dodaj do książki kucharskiej Więcej przepisów autora

Zdjęcia dania dodane przez innych użytkowników

Inne przepisy tego użytkownika

Komentarze

Zobacz inne z:

Impreza

Podobne przepisy

To może cię zainteresować