Muffinki róże z marmoladą różaną i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Składniki suche przesiewamy do miski, mokre mieszamy widelcem w innej misce. Składniki obu misek razem mieszamy, następnie napełniamy ciastem formę do babeczek ( do 1/3 wysokości ). Do środka nakładamy łyżeczkę marmolady, przykrywamy kolejną częścią ciasta ( do ¾ wysokości ). Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.
Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę przez 10 min, dodajemy barwnik, ekstrakt i śmietanę, miksujemy jeszcze około minuty.
Wystudzone babeczki ozdabiamy gotowym kremem za pomocą rękawa cukierniczego i tylki o kształcie dużej gwiazdki. Schładzamy w lodówce.
SMACZNEGO.
Porady
10 min przed podaniem najlepiej wyjąć muffinki z lodówki, będą lepiej smakowały.
Komentarze