Muffinki róże z marmoladą różaną i kremem

0 (0 ocen)

  • 35 min

Babeczki, które nie tylko pysznie smakują, ale także cieszą oczy swym wyglądem...

  • 35 min

Składniki:

  • Składniki:
    180 ml mleka
    110 ml oleju
    2 jajka
    1 łyżeczka cukru waniliowego
    350g maki tortowej
    1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    100 cukru pudru
    12 łyżeczek marmolady z róży

    Krem:
    200 g miękkiego masła
    2 łyżki śmietany kremówki
    100 g cukru pudru
    1 łyżka ekstraktu różanego (dostępny w sklepach internetowych)
    Szczypta barwnika w proszku koloru czerwonego

Muffinki róże z marmoladą różaną i kremem - jak zrobić?
Sposób przygotowania:

  • 1. Składniki suche przesiewamy do miski, mokre mieszamy widelcem w innej misce. Składniki obu misek razem mieszamy, następnie napełniamy ciastem formę do babeczek ( do 1/3 wysokości ). Do środka nakładamy łyżeczkę marmolady, przykrywamy kolejną częścią ciasta ( do ¾ wysokości ). Pieczemy przez 20 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni.

    Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę przez 10 min, dodajemy barwnik, ekstrakt i śmietanę, miksujemy jeszcze około minuty.

    Wystudzone babeczki ozdabiamy gotowym kremem za pomocą rękawa cukierniczego i tylki o kształcie dużej gwiazdki. Schładzamy w lodówce.
    SMACZNEGO.

Porady

10 min przed podaniem najlepiej wyjąć muffinki z lodówki, będą lepiej smakowały.

Redakcja poleca

REKLAMA

Komentarze

Podobne przepisy