Muffinki potworki z sezamem i budyniem (na halloween) - jak zrobić?
Sposób przygotowania:
1.Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, wbijamy stopniowo po jednym jajku i ucieramy, wsypujemy obie mąki, sezam, budyń waniliowy i proszek do pieczenia i dokładnie ucieramy. Ciasto przekładamy do formy do pieczenia muffinek wyłożonej papierowymi papilotkami.
2.Pieczenie: Pieczemy około 30-35 minut w temperaturze 180 stopni do zrumienienia, sprawdzamy suchym patyczkiem czy są upieczone.Upieczone studzimy.
3.Krem: Kremówkę ubijamy na puszystość, dodajemy cukier puder i ponownie ubijamy. Dodajemy barwnik spożywczy i ubijamy. Krem przekładamy do rękawa cukierniczego z ozdobną końcówką i dekorujemy muffinki. Muffinki dekorujemy cukrowymi oczami. Gotowe!
Komentarze